Pobyt v přírodě, 2.- 4. tř.

24. 04. 2023
Zkušenosti jednoznačně ukazují, že těsnější kontakt dětí s přírodou má spoustu pozitivních dopadů, zejména lepší fyzické a psychické zdraví i lepší výsledky při učení. Už pouhý výhled na zeleň pomáhá snížit stres a posiluje schopnost soustředění. Ale důvodů, proč se žáci 2. – 4. třídy rozhodli v posledním dubnovém týdnu pro POBYT V PŘÍRODĚ SE SPORTOVÁNÍM A AKTIVITAMI, bylo samozřejmě více.

Pondělí 24. 4. 2023
V pondělí 24. dubna začala naše akce srazem před školou v 7:30. O půl hodiny později jsme už odjížděli autobusem vstříc novým zkušenostem. Když jsme konečně přijeli na místo, do vesničky Rybník v Českém lese, bylo třeba se ubytovat na pokojích a také se seznámit s řádem a pravidly. Naším prvním obědem bylo rizoto. Následoval polední klid a po něm se rozběhly sportovní aktivity v terénu. Někdy se nám sice něco nezdařilo podle představ, ale nic není prohrané! Své odhodlání jsme pak stvrdili pojmenováním jednotlivých týmů.
V osm hodin večer se šlo na hygienu, protože nastal čas večerky. A potom hurá do postýlek! Dobrou noc…

Napsal Žlutý tým

Úterý 25. 4. 2023

Z postelí nás budíček vyhnal v 7:30. Po hygieně a snídani se šlo nejprve na výuku (do 10:00) a po svačině do společenské místnosti, kde jsme vymýšleli křížovky pro ostatní a nacvičovali týmový pokřik. Původně jsme se chystali ven, ale bohužel začalo pršet. Stejně jako včera následoval po obědě (polévka – vývar a rajská omáčka s knedlíkem a masovými kuličkami) polední klid. Odpoledne už nepršelo a mohlo se jít sportovat ven. Holky hrály vybíjenou a kluci fotbal. Nakonec si vybíjenou zahráli všichni. Po návratu na hotel jsme se pustili do úklidů pokojů, protože se mělo bodovat. Večer pak týmy luštily křížovky od ostatních skupin a dobře se bavily. S veselou náladou se šlo i spát.

Napsal tým Ještěrek

Středa 26. 4. 2023

Dnes bylo třeba se teple obléct. Paní učitelky nám oznámily, že se vydáme ke hranici s Německem. Podnikli jsme 4kilometrovou procházku tam a zase zpátky. Předtím jsme se na hranici společně vyfotili, abychom měli na tuto událost obrazovou vzpomínku. Cestou nám jaksepatří vytrávilo, a tak oběd na hotelu (kuřecí řízek s bramborovou kaší) zmizel z talířů, než bys řekl „švec“. Odpoledne jsme se odebrali na tenisové hřiště, kde jsme si s chutí potrénovali kolektivní míčové hry. Pohyb nás baví, protože si protáhneme těla a užijeme si při tom spoustu legrace. Po večeři (buchtičky se šodó) přišla na řadu výuka. I té je třeba se věnovat, i když hry s míčem se nám líbí víc.


Napsal tým č. 3 – Měsíčci

Čtvrtek 27. 4. 2023

Dopolední program navázal na včerejší výuku. Učili jsme se do 10:00 hodin a potom si šli nakoupit nějaké suvenýry. V 10:15 začala ve společenské místnosti přednáška o zdravotnictví. Hodně jsme se toho dozvěděli. Hlavním chodem oběda byly tentokrát špagety. Kdo se najedl, odešel na pokoj a držel polední klid. Odpočinutí jsme se poté rozdělili na dvě skupiny. Žlutý tým a Black Team „dělaly“ trička, ostatní, Ještěrky a Měsíčci, šli sportovat na hřiště. Zhruba po hodině si to obě skupiny vyměnily. Následně jsme si společně zahráli napínavou hru „Městečko Palermo“, v níž se uplatňuje výřečnost a taktika. Připomínkou zítřejšího odjezdu bylo večerní předávání diplomů a sladkostí a samozřejmě i závěrečná diskotéka. Pak jsme si šli udělat hygienu a ulehli ke spánku.

Napsal Black Team


Pátek 28. 4. 2023

Pátek byl dnem loučení. Po vydatné snídani jsme si sbalili zavazadla, uklidili pokoje a dali sbohem skvělému místu a lidem, kteří se tu o nás starali. Naše poděkování patří i paním učitelkám a vedení školy, že nám umožnily tyto krásné chvíle prožít.

Žáci 2. – 4. třídy ZŠ a MŠ Jesenice