Botanická zahrada Praha, 7., 9. tř.

09. 05. 2023

Botanická zahrada v pražské Troji je místem častých návštěv, a to jak z důvodů relaxačních, tak zejména pro účely vzdělávací. Exkurze jesenických žáků bychom snad už ani nespočítali. Ta další se uskutečnila v úterý 9. května, kdy se do Prahy vypravili žáci 7. a 9. třídy. Laura Zelenková nám o tom napsala…

Jeli jsme vlakem do Dejvic, odkud se šlo pěšky přes park Stromovku až na Troju. Naším cílem byl zejména tropický skleník Fata Morgana, který se nachází mimo areál venkovních expozic botanické zahrady. Interiér skleníku je rozdělen do tří samostatných částí, z nichž každá nabízí spoustu pozoruhodných exponátů. Některé exotické rostliny a motýly jsme si vyfotografovali. Prošli jsme si botanickou zahradu a poté si dopřáli hodinový rozchod u Japonské zahrady. Po rozchodu se naše výprava začala vracet na dejvické nádraží a cestou se kochala vyhlídkou na prosluněnou Prahu. Nástupem do vlaku pak náš pozoruhodný výlet v hlavním městě skončil.
Ještě bych doplnila, že jsme za celý den nachodili 16 km a při zpáteční cestě si ve Stromovce zadováděli na hřišti. Jéňa s Lukášem si půjčili koloběžku a někteří si zajeli na voru na ostrůvek. Vyžití prvků zábavy a relaxace ve Stromovce jsme Pražákům trochu záviděli ☺.

Laura Zelenková, 7. třída