Přehled článků

Okresní kolo biologické olympiády

Biologická olympiáda vstoupila letos do svého 58. ročníku. Na okresní úrovni zaznamenali naši žáci v této soutěži již mnoho skvělých výsledků a nejinak tomu bylo i tentokrát.

Okresní ekologická soutěž

Na téma „Ekologická abeceda“ se uskutečnilo okresní kolo ekologické soutěže dvojic, které se konalo pod záštitou DDM Rakovník, SZeŠ Rakovník a MěÚ Rakovník v pátek 19. dubna 2024 v rakovnické botanické zahradě. Jak se můžeme přesvědčit z tabulek níže, naši žáci se v náročné soutěži neztratili a zaznamenali skvělé výsledky. Blahopřejeme!

Den Země

V pátek 19. 4. proběhl na naší škole projektový den s názvem „DEN ZEMĚ“.

Křivoklátská sovička

Ve čtvrtek 18. dubna jsme se opět po roce zúčastnili přírodovědné soutěže nazvané „Křivoklátská sovička“. Letošní téma znělo: „Toulky lesem“.

Rakovnická laťka

Ve čtvrtek 4. dubna 2024 proběhla v okresním městě oblíbená sportovní soutěž Rakovnická laťka, v níž se svými výkony blýskli Filip Spielberger a Natálie Iblová z 5. třídy.

Matematický Klokan

Matematický klokan je mezinárodní soutěž, která se od prvního ročníku ve Francii v roce 1991 rozšířila do více než 60 zemí světa. V České republice se koná od roku 1995 a dlouhodobou zkušenost s ní mají i žáci naší školy.

Pobyt ve Velké Británii

Ve dnech 17. – 22. března 2024 se 22 žáků naší školy pod vedením Mgr. Petry Hrůzové a p. Jany Trpákové zúčastnilo studijního pobytu ve Velké Británii. Jeho cílem bylo zdokonalení v anglickém jazyce a seznámení s památkami, zvyky a způsobem života v dané zemi.

Techmania Plzeň, 5. tř.

Skvělou pověst Techmanie Plzeň není třeba zpochybňovat. Ve středu 20. března si ji za cíl exkurze vybrala i naše 5. třída.

Soutěž Mladý zemědělec

První ročník soutěže Mladý zemědělec dospěla v úterý 19. března do svého semifinálového kola.

ŠD v loutkovém divadle

Představení loutkového divadla bývá pro žáky pokaždé příjemnou zábavou. Proto děti ze školní družiny s nadšením uvítaly zprávu, že se v pondělí 18. března půjdou na loutkové představení podívat.