Spaní ve ŠD

07. 06. 2024

Školní družina zabezpečuje dětem náplň volného času v době před vyučováním, odpoledne před odchodem domů nebo před odchodem na jiné zájmové aktivity. Zahrnuje to zájmovou činnost, odpočinek i rekreaci. A když se k tomu přidá i trochu dobrodružství, to je teprve něco!

Příslibem takového dobrodružství bylo i plánované spaní v družině. Paní vychovatelka Vodrážková nás sice dlouho napínala, ale pak nám prozradila: vše se odehraje z pátku 7. 6. na sobotu 8. 6. Paní učitelky a vychovatelky se s námi sešly v pátek v 18:00 hodin a celou dobu se nám věnovaly. Hráli jsme různé hry, opekli si buřty a po splnění dalších úkolů se pustili i do hledání pokladu. Večer pak propukla příprava na přespání v družině, hlavně tedy chystání pelíšků. To bylo velmi důležité, protože se nestává často, abychom nocovali v prostorách školy.

Ráno na nás čekala snídaně (mléko, čaj a vánočka), balení postýlek a úklid třídy. V devět hodin jsme všechno uvedli do původního stavu a bohatší o nevšední zážitek se odebrali do svých domovů.