Pišqworky, oblastní kolo

06. 11. 2023

Oblastního turnaje v Podbořanech se z naší školy zúčastnily dva týmy – „Petr“ ve složení Petr Vošahlík, Zdeněk Švandrlík, Jan Bouda a „Školáci“ ve složení Tomáš Václavík, Tobiáš Kovač, Václav Ptáček.

Od rána se nám lepila smůla na paty! Nejdříve nám ujel navazující spoj v Kolešově, což naštěstí zachránili pan ředitel a pan školník, kteří za námi přijeli a odvezli nás do Podbořan. Smůla však pokračovala dále. Ukázalo se totiž, že na adrese uvedené v e-mailové zprávě se žádný turnaj nekoná. Tentokrát jako zachránce zaúřadovala paní školnice, která nás odvedla do domu dětí a mládeže, kde turnaj probíhal.

Zde už se nás ujala pořadatelka. Na zahájení jsme však čekali docela dlouho, protože špatný den měla i pořadatelka – nešel jí zapojit dataprojektor, nedařilo se zařadit jednotlivé týmy do dvou skupin, ba ani kdo s kým bude hrát. Celé tohle martyrium zabralo více než hodinu. Pak turnaj konečně začal. Ovšem nic se nevyvíjelo tak, jak bychom si představovali. Po třech hodinách zápolení jsme se vraceli domů s vědomím, že do krajského turnaje nepostoupíme. Skončili jsme na 6. až 10. místě. Nicméně samotné hraní piškvorek nás bavilo a určitě v tom budeme pokračovat dál.

Mgr. Nikola Tomková