Spaní ve škole, 3.A

13. 06. 2024

Čtvrtek 13. června byl pro nás od samého rána odpočinkový. Dopoledne jsme měli program v muzeu a odpoledne se přichystali na slíbené spaní ve škole.

Když jsme si ve třídě připravili nocování, přesunuli jsme se na školní zahradu. Ta skýtá ideální prostředí pro různé hry, mezi nimiž samozřejmě nesměla chybět oblíbená schovávaná. Trošku nás strašila zamračená obloha, ale nakonec nám vše náramně vyšlo a mezi kapkami deště jsme si dokonce stihli opéct špekáčky.

Jakmile jsme se nabažili pohybu na čerstvém vzduchu, uchýlili jsme se do kuchyňky na přípravu palačinek. Chutnaly znamenitě! V dobré náladě jsme se vrátili do třídy a dlouho si povídali. Po 22. hodině nám paní učitelka oznámila, ať se nachystáme na stezku odvahy – letos po školní zahradě. Bylo třeba si zapamatovat obrázky a na konci trasy je vyjmenovat. Unavení jsme poté ulehli ke spánku.

Ráno nás čekal úklid, aby se ve třídě dalo učit. Nasnídali jsme se a šli na výuku. Přišlo nám zvláštní učit se ve třídě, v níž jsme před chvílí spali. Ale i přes den jsme mezi výukou soutěžili v různých disciplínách, například v obouvání ponožek na nohy židle či věšení ponožek na čas. Ke konci vyučování došlo i na malování na nádvoří školy na asfalt. Někteří též stihli foukat a honit bublinky z bublifuku. Oba dny jsme si náramně užili!

Zpracováno podle ohlasů žáků 3. A