okresní kolo basketbalu starších dívek 2014

26. 02. 2014
Středeční ráno 26. 2. 2014 začalo pro devět děvčat basketbalového družstva ZŠ Jesenice domluveným srazem na vlakovém nádraží, odkud měl kompletní tým pod trenérským dohledem pana učitele Knappa odcestovat do Rakovníka na okresní kolo v basketbalu dívek.

Situaci, že některým děvčatům vlak ujel, naštěstí zachránil autobusový spoj, takže zbloudilé duše přece jen dorazily včas.

Turnaj se odehrával v tělocvičně 1. ZŠ Rakovník, kde barvy Jesenických hájily: Adéla Churanová (7. třída), Monika Bezstarostová, Anežka Čížková, Štěpánka Kouglová, Pavla Petrániová, Marie Vernerová, Lucie Wünschová (všechny 8. třída), Barbora Havlíčková a Kateřina Vanická (obě 9. třída).

Družstva byla rozlosována do dvou skupin po čtyřech. Kromě nás a rakovnických škol včetně GZWR zde hrála ještě družstva z Nového Strašecí, Křivoklátu a Lán. Vítězové skupin pak bojovali o celkové první místo na turnaji.

A protože náš tým ve skupině A ani jednou nezaváhal, utkal se ve finále s týmem 3. ZŠ Rakovník, vítězem skupiny B. V tomto duelu prokázal větší kvality náš soupeř a zvítězil. Konečné druhé místo ZŠ a MŠ Jesenice však vůbec není špatné!

Dostaly jsme diplom a medaile a také pochvalu od pana učitele, který nás vytrénoval do patřičných kvalit. Věřím, že to nebyl náš poslední úspěch!

Napsala Barča Bárí Havlíčková, IX. třída

výsledky (.pdf)