Školní indiánská stezka 24. 6. 2014

24. 06. 2014

V úterý 24. června 2014 proběhla každoroční Indiánská stezka. Letošnímu ročníku bylo nakloněno počasí, a tak mohla soutěž proběhnout ve venkovním prostředí.

Start i cíl se nacházely v Jahodovém lese, kde nám manželé Müllerovi zpřístupnili bezplatně lanové hřiště a nedalekou střelnici. Trasa byla okružní, vedla převážně po lesních cestách (měřila asi 3 km) a stálo na ní 13 stanovišť s úkoly. Soutěžní hlídky (většinou 4členné) se vydávaly na trať postupně, měřil se jim čas, a pokud hlídka udělala chybu na stanovišti, připočetla se jí k výslednému času trestná minuta. Nezáleželo tedy jen na rychlosti, ale především na dovednostech a vědomostech jejích členů.

Mezi nejoblíbenější stanoviště (získávalo se zde nejvíce bodů) děti zařadily: RYBY, PLÍŽENÍ a LANO. Nejvíce zabrat dala soutěžícím POZNÁVAČKA BYLIN a STŘELBA ZE VZDUCHOVKY. Indiánské stezky se zúčastnily děti z 1. až 5. třídy a zbytky 6. a 7. třídy, neboť v tento den probíhal v tělocvičně ZŠ i florbalový turnaj pro zájemce. Spolupořadateli Stezky byli deváťáci, někteří osmáci a ekologové (připravili úkoly pro jednotlivá stanoviště). Děvčata na startu navíc vyhodnotila soutěžní kartičky – spočítala body a určila pořadí soutěžících.

A tady jsou výsledky:

NEJLEPŠÍ DRUŽSTVA Z JEDNOTLIVÝCH TŘÍD

1. tř.  – SUPERPELIKÁNI

Petr Pošta, Pavel Půta, Dan Černohlávek, Fanda Köszeghy, Ríša Dulaj

2. tř. – KONÍCI

Nikola Abrahámová, Eliška Machová, Liliana Mikšovičová, Kristýna Rampasová, Jitka Chalupová

3. tř. – ŠAMŠULÍNI

Dominik Prchal, Roman Bešík, Lukáš Houdek, Denis Matějka

4. tř. – PARTA HOLEK

Kája Břicháčová, Adélka Švandrlíková, Nela Havlíčková, Veronika Dunová

5. tř. – KOLIBŘÍCI

Tomáš Horvát, Matyáš Devera, Milan Šika

6. tř. – ČTYŘKA   

Tereza Alexijová, Dominika Laubrová, Michal Bešík, Eva Jiroušková

7. tř – MIMONI

Bára Svatoňová, Áďa Churanová, Eliška Stupková, Simča Šindlerová

Nejlepšího běžeckého času dosáhli KOLIBŘÍCI (38 minut), nejméně trestných minut nasbírali PAVOUCI
z 1. třídy (17 minut) a SKUNCI z 5. třídy (18 minut).

Poděkování patří manželům Müllerovým za poskytnutí zázemí v areálu Jahodového lesa a Radimu Měchurovi, který povolení zařídil. Dále všem pomocníkům na stanovištích a děvčatům ze 7. třídy, která pomáhala na trase prvňákům. Dík rovněž náleží všem soutěžícím a učitelskému sboru za hladký průběh soutěže. 

Mgr. Vlastimila Knappová

Školní indiánská stezka 24. 6. 2014