Okresní kolo ve volejbalu 2014

08. 12. 2014

Volejbalový turnaj dívek byl rozehrán v Rakovníku v pondělí 8. prosince. Pan učitel Knapp na něj nominoval tyto jesenické hráčky: Monču Bezstarostovou, Máňu Vernerovou, Páju Petrániovou, Pavlínu Pekarčíkovou, Lucku Wünschovou, Štěpku Kouglovou (všechny 9. třída) a Barču Svatoňovou (8. třída).

Sraz byl domluven na půl sedmou na nádraží v Jesenici, jelikož již v 6:40 vlak odjížděl. Cesta do Rakovníka ubíhala ve veselé náladě, samé vtípky a smích. Když jsme však dorazily (dívky) na 3. ZŠ, padla na nás předzápasová tréma. Všechny jsme se klepaly, jak jsme byly nervózní.

Na místě se rozlosovalo, kdo s kým bude hrát ve skupinách A a B. V každé byly tři týmy. V prvním utkání jsme nastoupili proti družstvu z Lán, s nímž jsme prohrály na sety 2 : 1. Druhý zápas s 2. ZŠ Rakovník byl také hodně napínavý. Hrálo se do 20 bodů, které jsme úspěšně získaly (20 : 19), a tak jsme si myslely, že už to máme v kapse. Jenže rozdíl musel být dvoubodový! Pokračovalo se dál a soupeř byl nakonec šťastnější (28 : 26 pro něj).

Dvě těsné porážky nás odsoudily k boji o 5. místo s Křivoklátem. Přestože jsme byly zklamané, byl tento zápas z naší strany nejlepší. Navíc se Křivoklát projevil jako slabý soupeř, takže bylo snadné zvítězit. První set jsme vyhrály 20 : 4 (podávaly Monča, Lucka, Máňa a já - Štěpka) a druhý 20 : 3 (podávaly Monča, Lucka a já). V druhém setu jsem dala 14 podání za sebou, což je podle pana učitele Knappa slušný výkon. Tímto zápasem jsme svou účast v turnaji skončily a daly si rozchod. Každá z nás si něco koupila na cestu do Jesenice. Ve škole jsme šly hned na basketbal, a tak jsme si tento den náramně zasportovaly.

Napsala Štěpánka Kouglová, IX. třída 

Výsledky (.pdf)