školní výlet 7. tř do Techmanie - 16. 6. 2015

16. 06. 2015

V úterý 16. června podnikli žáci sedmé třídy spolu s paní učitelkou Valešovou a paní učitelkou Konířovou výlet do Plzně. Nejprve jsme cestovali vlakem do Blatna a odtud autobusem do metropole Plzeňského kraje.

Naší první zastávkou byla Techmania Science Center, vyhledávaný turistický cíl v Plzni. Sídlí ve zrekonstruované tovární hale v areálu plzeňské Škodovky, kde nyní nabízí expozice zaměřené na fyzikální hrátky, experimenty a zajímavé vědecké novinky. Nás zaujala například kabinka, ve které se měřila hlasitost našeho řevu, nebo běžecká dráha, na níž jsme si mohli ověřit, zda bychom předběhli divočáka, koně či jiná zvířata. Bylo tam toho tolik, že to ani nejde všechno napsat.

Ve vedlejší budově je moderní 3D planetárium, první svého druhu v České republice. Viděli jsme velkorozměrná znázornění planet, kdo chtěl, mohl se vyfotit ve skafandru kosmonauta nebo si sáhnout do zmenšeného tornáda. Prostě paráda!

Z Techmanie jsme přešli do multikina Cinema City v nákupním centru Plzeň Plaza. Jedna skupina si vybrala ke zhlédnutí drama Jurský svět a druhá českou komedii Život je život. Obě si však přišly na skvělý filmový zážitek. 

Plni dojmů z Techmanie a Cinema City jsme uvítali možnost rozchodu po Plaze. Kochali jsme se pohledy na bohatý sortiment a sem tam si něco koupili. Čas však byl neúprosný. Všichni jsme se opět sešli a odebrali se na autobusové nádraží, kde už čekal autobus do Blatna. V Blatně jsme pak přesedli do aut, která nás v pořádku dopravila do Jesenice. Byl to super výlet!

Napsala Tereza Alexijová

Výlet 7. tř. do Techmanie 2015