Výlet 4. a 5. tř. do West parku Plzeň

23. 06. 2015

V úterý 23. června jsme se sešli v půl osmé u školy a následně odjeli autobusem do Plzně. Cílem společného výletu 4. a 5. třídy byl známý plzeňský West Park.

Naše exkurze začala v indiánské aréně. Tam nás přivítali, představili se nám účinkující a řekli nám, co všechno si můžeme vyzkoušet. Například: hod lasem na hlavu bizona, rýžování zlata, jízdu na poníkovi, hod vysokou botou do díže, podkovou na tyč, tomahavkem či střelbu s lukem. Také jsme se nechali pomalovat barvami a někteří si vyrobili indiánské čelenky. Pak nám paní učitelka rozdala kartičky s otázkami. Nejdříve jsme museli utvořit dvojici a potom spolu s kamarádem napsat odpovědi. Po vyplnění se kartička vhodila do džbánu s nápisem SOUTĚŽ. Mají tu rovněž zajímavý obchůdek. Kromě občerstvení je zde oddělení s indiánskými trofejemi, kovbojskými klobouky a zbraněmi.

Asi po hodině nás svolal kovboj, který nás přivítal, a přišla první hraná scénka - pistolnická přestřelka, kde se hádali, kdo je šikovnější střelec. Mohli jsme si zastřílet i my. Druhé vystoupení, ukázky indiánských tanců, proběhlo v aréně. První tanec se jmenoval tanec trávy, pak následoval tradiční ženský tanec a do hadího tance a tance přátelství se zapojil každý, kdo tam ten den přijel. Bylo to velmi zábavné!

O životě lovců kožešin nám udělal přednášku traper. Ukazoval nám různé druhy kožešin, pastí, zbraní a obydlí. Řekl nám spoustu zajímavostí.

Po půl dvanácté začalo opékání vuřtů na ohýnku. Jakmile jsme se najedli, opět jsme se rozeběhli po atrakcích, které nás nejvíc bavily. Pak nás zase svolali a ukázali nám poslušnost honáckého psa. <br>A došlo i na vyhodnocení soutěže. Z naší školy správně odpověděla jedna dvojice děvčat – Darina se svou kamarádkou. Dostaly pohled a náramek. Opět jsme chvíli rýžovali zlato, jezdili na poníkovi, házeli lasem nebo podkovou či botou. Nakonec přišlo poslední vystoupení kovboje, který nám ukázal, co všechno umí s bičem. Nejdřív s jedním, pak se dvěma. 

Výlet zhodnotíme větou, kterou napsala Klárka Prasková. Hovoří za všechny a za vše: BYLO TO VŠE SUPER! 

Z prací žáků 4. a 5. třídy sestavila Mgr. Jaroslava Řehořová

Výlet 4. a 5. tř.: West park Plzeň 2015