soutěž Vánoční aranžování 2015

09. 12. 2015
Integrovaná střední škola Jesenice pravidelně pořádá v předvánočním čase řadu zajímavých akcí. Tentokrát to byl první ročník vánočního aranžování, kterého se ve středu 9. prosince zúčastnila i děvčata z osmé třídy.

Aranžování probíhalo v budově internátu ISŠ, kde se naše skupina rozdělila do tří soutěžních družstev. Jak se ukázalo, soutěžit přijeli i žáci z jiných škol. Každé družstvo mělo za úkol naaranžovat květník. K tomu jsme všichni dostali příslušný materiál, například různé větvičky a ozdoby. Po krátké instruktáži jsme se pustili do práce. Na dokončení květníku jsme měli celkem 30 minut.

Druhým úkolem bylo naaranžování závěsné girlandy. Opět jsme dostali pracovní materiál a paní Kotková z ISŠ nám ukázala, jak se girlanda plete. Na splnění tohoto úkolu jsme měli 60 minut.

Závěr soutěže obstaralo 15minutové zdobení polystyrenové koule, při němž jsme mohli plně uplatnit svou fantazii. Všechny naše výrobky průběžně hodnotila odborná porota. Ta nakonec rozhodla o konečném pořadí soutěžících:

1. místo - ZŠ Jesenice - 2. družstvo: Eva Jiroušková, Tereza Alexijová, Kateřina Jančová, Dominika Prágerová

2. místo - ZŠ Jesenice - 1. družstvo: Lucie Cinková, Miriam Knotková, Dita Kulhánková, Zuzana Veselková

V soutěži jednotlivců zvítězila Eva Jiroušková a já jsem byla třetí. Moc děkujeme paní učitelce Valešové, že nás na tuto hezkou soutěž vzala.

Napsala Tereza Alexijová

článek v Rakovnickém deníku

Vánoční soutěž v aranžování