Návštěva výstavy modelů z Lego kostek

19. 01. 2017
Velkou atrakcí výstaviště v Praze Holešovicích je hojně propagovaná výstava modelů z kostek LEGO.

Možnost prohlédnout si všechny zdejší exponáty využila naše pátá třída a školní družina díky paní učitelce Břinkové a vychovatelkám p. Janíčkové a p. Vodrážkové. S nimi jsme do Prahy přijeli autobusem ve čtvrtek 19. ledna.

Vstoupili jsme do rozlehlé budovy, kde jsme si nejprve odložili bundy a poté se ocitli v úžasném světě nápaditých výtvorů. Byla jsem překvapena, kolik se jich tady sešlo. Jedničkou mezi nimi byl určitě model Titanicu, postavený z 500 000 kostek. Na délku měřil neuvěřitelných 11 metrů, na výšku 3 metry. Připadali jsme si vedle něho strašně malí. Dalším vysokým exponátem byla postava Roberta Wadlowa, nejvyššího člověk v historii. Jeho socha v měřítku 1 : 1 měřila skutečně 272 cm. Úchvatné byly i modely staveb či kolekce Star Wars. Takových pozoruhodností tu ale bylo mnohem víc. Některé se i hýbaly!

Na výstavě si každý mohl něco koupit, ale také si sám něco postavit nebo se podepsat na Brick Wall, zdi pro „psaní“ kostkami. Myslím si, že si tu každý přišel na své.

Po prohlídce výstavy jsme nastoupili do autobusu a cestou zpět se na chvíli zastavili  v McDonaldu u fotbalového stadionu Sparta. Někteří se najedli, ale většina si jen něco koupila. To byla naše poslední zastávka před návratem do Jesenice. Výlet se mi moc líbil a ostatním také.

Napsala Jitka Chalupová, V. třída

 

Návštěva výstavy Lego