Výlet na běžkách - 9. tř.

20. 01. 2017
Páteční dopoledne 20. ledna přímo lákalo k výletu na běžkách. Toho využili žáci deváté třídy a pan učitel Knapp s paní uč. Knappovou, kteří tento výlet umožnili.

Samozřejmě jsme si nejprve připravili boty a běžky, takže odjezd od školy se konal až v 820. Vydali jsme se přes pole k Velkému rybníku a poté k autokempu. Cesta dále pokračovala jírovcovou alejí, odkud se nám naskýtal úžasný výhled na sluncem ozářenou krajinu pod sněhem.

Po krátkém odpočinku jsme zamířili k obci Soseň. Bylo třeba překonat některá úskalí zvolené trasy (hlína, větvičky), ale vše dobře dopadlo. V půl jedenácté jsme už vjížděli do rekreačního areálu paní Vassové. Ve zdejší restauraci jsme si dali horký čaj, s chutí posvačili a někteří si objednali hranolky. Bylo to příjemné zastavení na naší cestě, která nyní vedla na Račí hrad. V této souvislosti musíme zmínit „kosobodskou sjezdovku“ – výzvu pro odvážné sportovce. Však jsme ji nakonec všichni pokořili! Po hrázi mezi Fikači dojela naše skupina ke kolejím a podél nich až ke škole. Všichni jsme si moc hezky zasportovali.

Napsaly Dominika Laubrová a Tereza Alexijová, IX. třída

Běžky devátá třída