Ekologická soutěž Rakovník - jarní kolo 2017

19. 04. 2017
Ve středu 19. 4. 2017 odjeli vybraní účastníci do Rakovníka na 13. ročník ekologické soutěže s tematickým zaměřením na invazní druhy rostlin a boj proti palmovému oleji.

Po příjezdu do okresního města jsme jako obvykle zamířili do botanické zahrady SZeŠ. Počasí nám však vůbec nepřálo, a tak se konání soutěže přesunulo do Domu dětí a mládeže. Mladší žáci začali týmovou soutěží Ekoabecedoriskuj a vedli si zdatně – složené družstvo šesťáků a sedmáků Matěj Louženský, Dominik Prchal, Markéta Laubrová, Matěj Růžička, Tomáš Tran a čtvrťáci Jan Trpák, Eliška Machová, Natálie Mottlová a Eliška Pavlisová obsadili shodně 2. místo. Starší žáci ve složení Vašek Kabela, Dan Mottl, Julča Rácová a já (Veronika Končeková) začínali testem. Test byl poměrně obtížný, ale i tak jsme věřili v dobré umístění. Naše očekávání se potvrdilo po vyhlášení výsledků – Julča a já jsme dosáhly na první místo, kluci se umístili ve středu soutěžního pole.

Následoval rozchod po náměstí a cesta domů. Jsme vděčni paní učitelce Knappové, že s námi na soutěže jezdí, a my tak máme spoustu skvělých zážitků.  

Napsala Veronika Končeková, VIII. třída

výsledky (.pdf)

Ekologická soutěž - jarní kolo 2017