Exkurze, IC LČR Křivoklát, 5. tř.

08. 03. 2019
V pátek 8. března ráno se naše 5. třída sešla na jesenickém nádraží. V 730 jsme odjeli vlakem do Rakovníka a odtud dalším spojem do Křivoklátu.

Naše první cesta vedla do Informačního centra LČR, kde se konala přednáška na téma „Ptactvo Křivoklátska“. Asi po třiceti minutách následovala přestávka, kterou jsme využili k prohlídce zdejší expozice. Exponáty tvořily především vycpaniny zvířat. Dalo se tu však i soutěžit a hrát různé hry. Po patnácti minutách pak začala druhá část přednášky. Končila poznávačkou ptáků, v níž si nejlépe vedli:  1. Miluše Vachtlová, 2. Martina Jelínková, 3. Natálie Václavíková a Jéňa Kadlec. Z informačního centra jsme ještě zašli na lesní hřiště a pak už nás čekala cesta domů. Počasí se vydařilo a exkurze se všem moc líbila. Děkujeme paní učitelce Knappové a paní učitelce Valešové za hezký výlet.

Napsal Jiří Klementovič, V. třída

DOPLNĚNÍ

V hodnocení exkurze žáci oceňovali nejvíce přednášku pana Ing. Miroslava Pechy, dále pak hřiště s herními prvky, interaktivní expozici a prohlídku nádvoří hradu. Nejvíce zaujali páťáky tři ptáci – stehlík obecný, dlask tlustozobý a čáp černý. Také jsme se dozvěděli, že ptákem roku 2019 byla Ornitologickou společností ČR vyhlášena hrdlička divoká.

Text doplnila Mgr. Vlastimila Knappová

Exkurze do IC LČR 2019