Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř. 9. 3. 2012

09. 03. 2012

Exkurze naší 6. třídy do Informačního centra Lesů České republiky Křivoklát byla naplánována na pátek 9. března. Ten den jsme se všichni sešli na jesenickém nádraží, kde nám paní učitelky Knappová a Konířová koupily společnou jízdenku. Na zajímavý výlet se těšil každý, i když počasí nám moc nepřálo, bylo totiž něco pod nulou.

Když přijel vlak, pohodlně jsme se usadili a nechali se odvézt do Rakovníka. Další spoj jel až později, a tak nám volný čas přišel vhod pro nejrůznější nákupy. Pak jsme se vrátili na nádraží, nastoupili do dalšího vlaku a pokračovali v cestě do Křivoklátu. To už se na obloze objevilo i sluníčko, takže i nám bylo veseleji.

Vystoupili jsme na povel paní učitelky a vydali se pěšky trasou, která snad vedla stále do kopce. Aspoň to tak každému připadalo. Nakonec jsme dorazili k jakési žlutooranžové budově. To byl náš cíl. Uvnitř budovy jsme si odložili bundy, usadili se a zaposlouchali se do vyprávění zaměstnance LČR. Téma se týkalo naší a evropské přírody, hlavně života ptáčků. Potom nám jedna paní rozdala papíry a tužky, abychom si zkusili znalostní testík. Rychle jsme zavzpomínali, co všechno nám bylo řečeno, ale ne všechno se nám v paměti vybavilo.

Ze střediska jsme se vraceli lesem. Opět jsme poznávali ptáky a také se zastavili u prolézaček. Tím se cesta na nádraží nezdála tak dlouhá. Vlak přijel brzy, takže jsme nastoupili a vyjeli směrem na Rakovník. Opět bylo třeba čekat na další spoj, ale tak už to u našich drah bývá. Ve vlaku jedoucím do Jesenice se už chtělo každému spát. Výlet se nám však líbil a těšíme se zase na nějaký další.

Napsala Denisa Spurná, VI. třída

Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř. 9. 3. 2012