Finále regionální přírodovědné soutěže Příroda, ve které žijeme

16. 12. 2019
Přírodovědné soutěže mají na naší škole dlouhou tradici, a tak stává, že se jeseničtí žáci pravidelně zúčastňují jejich okresních nebo regionálních kol. Jedna z letošních regionálních soutěží nesla název „Příroda, ve které žijeme, aneb Ptačí říše“.

Finálové účasti předcházela čtyři školní kola: dělali jsme poznávací online test na počítači (1), vyráběli ptačí budky (2), absolvovali vědomostní přírodovědný online test zaměřený na ptactvo Středočeského kraje (3) a nakonec vytvořili vlastní prezentaci k tomuto tématu.
 
V pondělí 16. prosince se naše skupina s paní učitelku Knappovou vypravila na finálové kolo soutěže do Kladna-Čabárny. Cestovali jsme v hasičské dodávce (řídil pan Svačina) v sestavě já (Míša Burstová), Míša Narovcová, Emilka Casasová, Káťa Trpáková, Honza Černohlávek a Vlastík Sojka. Celkem se zde sešlo pět družstev. Každé řešilo nejprve test, potom poznávačku ptáků v terénu a nakonec došlo na vlastní prezentace. My jsme si za téma zvolili výra velkého a sýčka obecného jako zástupce sov. Nástěnkou a doprovodným výkladem jsme pak ostatním soutěžícím svůj projekt představili. Káťa si na to vzala i slušivý převlek, v němž skutečně vypadala jako sova. Tak nás naše úsilí nakonec dovedlo ke krásnému třetímu místu.
 
Než jsme areál Čabárny opustili, vykonali jsme jeho podrobnou prohlídku a teprve poté se vydali na cestu domů. Soutěž se nám moc líbila a těšíme se na další.
 
Napsala Michaela Burstová, V. třída