Hudební přednáška o skupině The Beatles

24. 09. 2020
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr – tato jména z historie populární hudby už nikdy nezmizí. Patří totiž členům anglické rockové kapely The Beatles, o kterých nám ve čtvrtek 24. 9. 2020 přišel vyprávět jeden výborný muzikant a znalec této skupiny.

Přednáška byla určena žákům druhého stupně. Všichni se sešli v tělocvičně s nezbytnými rouškami na ústech. Protože nás to omezovalo v odpovědích na otázky, tipovali jsme odpovědi hlasováním. Hodně jsme se toho dozvěděli – třeba to, že v samých začátcích hledala skupina nějaké místo, kde by mohla zkoušet, že jim pak svou pomoc nabídl jejich budoucí manažer Brian Epstein a že se nakonec The Beatles stali nejúspěšnější kapelou na světě. Poslechli jsme si i pár živých písniček, mezi nimiž nemohla chybět skladba Yesterday, kterou si někteří potichu zazpívali spolu s muzikantem. Bylo to moc pěkné.

Napsal Matyas Naxera, VI. třída

Uvedený program je vícedílným projektem chomutovské hudební agentury FORREST GUMP. V jeho první části, jíž jsme se ve čtvrtek zúčastnili, zazněly tyto písně z repertoáru skupiny The Beatles:

  • Do you want to know a secret (Please, please me)
  • All my loving (With the Beatles)
  • Things we said today (A hard day´s night)
  • Eight days a week (Beatles for sale)
  • Yesterday  (Help)
  • Nowhere man (Rubber soul)

Folkové repertoáry

Také první stupeň se ve čtvrtek 24. 9. 2020 zúčastnil hudebního vystoupení ve školní tělocvičně. Nejprve jsme si zazpívali upravenou dětskou píseň „3 citrónky“, potom „Rána v trávě“, „Buráky“, „Sotva se narodíš“, „Holka modrooká“, „Ukolébavka“ a nakonec písničku „Kozel“. Bylo to moc hezké představení.

Napsala Laura Zelenková, V. třída