Výlet 4.A a školní družiny na hrad Loket a Krásenskou rozhlednu

07. 06. 2012

Na den 7. června 2012 zorganizovala školní družina svou exkurzi, na kterou vyrazili i žáci ze 4.A a příznivci ze 6. třídy.

V 8.00 hod. přijel autobus před nádvoří naší školy a nastoupili jsme do něj. Cesta utíkala pomalu, ale všichni jsme se těšili do slíbeného McDonaldu v Karlových Varech.

V McDonaldu jsme se nasytili a poté zas nastoupili do autobusu. Již jsme se moc těšili na další zastávku – město a hrad Loket.

Při cestě autobusem jsme si poslechli stručný referát o hradě a za malou chvíli jsme vystoupili. Když jsme šli na hrad, viděli jsme i Loketský amfiteátr, kde se hrála i slavná Rusalka.

Na hradě Loket jsme viděli spoustu zajímavostí, např. výstavy porcelánu, zbraní, archeologie, ale podle mě byly nejzajímavější podzemní kobky s výstavou "útrpné právo", kde byla vystavena středověká mučidla i s figurínami. Když jsme si celý hrad prohlédli, nasedli jsme do autobusu a jeli do Horního Slavkova, kde jsme se chtěli podívat na staré pohřebiště. Bohužel jsme ho nenašli.

Poslední zastávkou byla Krásenská rozhledna. Po krátké cestě lesem jsme našli rozhlednu, na kterou jsme vystoupali až na vrchol. Poté jsme sešli dolů a opekli si vuřty. Když jsme se najedli a zahráli si pár her, unaveni jsme nastoupili do autobusu a vydali se zpět k domovu.

Milan Ondič (6. tř.)

Výlet 4.A a školní družiny na hrad Loket a Krásenskou rozhlednu 7. 6. 2012