Přespávačka sedmáků

23. 09. 2023

V minulém školním roce nám naše paní učitelka slíbila přespání ve škole. Bohužel jsme to během června nestihli. Jaké tedy bylo naše překvapení, když jsme se hned 4. 9. dozvěděli, že z 22. na 23. září je naplánovaná akce PŘESPÁVAČKA SEDMÁKŮ!

V původním plánu bylo opékání buřtů, ale kvůli počasí se nakonec rozhodlo, že si uvaříme společnou večeři. V pátek jsme se sešli v 17 hodin na nádvoří školy a poté si připravili třídu na přespání. Pak se šlo do školní kuchyňky vařit. Shodli jsme se, že si uděláme bramboráky a těstovinový salát s kuřecím masem. Do přípravy se zapojili všichni a po hodině a půl bylo vařeno.
Po vydatné večeři jsme se pustili do úklidu a mytí nádobí. Následoval přesun zpět do třídy, kde pro nás měla paní učitelka připravenou skupinovou práci. Rozdělili jsme se do pěti týmů (Šumíci, Beztrikáči, Žanetky, Bitkaři a Tři bratři) a dostali papír s deseti otázkami/úkoly. Každý tým si našel takové místo ve třídě, aby měl na práci klid. Kdo měl hotovo, odevzdal své vypracování, které pak paní učitelka s paní asistentkou zkontrolovaly. Vítězem se stali Šumíci, kteří byli nejrychlejší a měli nejméně chyb. Ani jsme si nevšimli, že se venku mezitím setmělo.
Další hru si pro nás připravila naše spolužačka Pája. V ruce měla obálku a v ní otázky. Každý z nás k ní přišel, vytáhl si otázku, kterou pak přečetl, a spolužáci hádali správnou odpověď. Další hru, PODPISOVKU, nám zadala paní učitelka. Při této hře jsme sháněli podpisy svých spolužáků k daným aktivitám/charakteristikám. Ani jsme si nevšimli, že ve třídě s námi zůstala jen paní asistentka. Proč? Čekala nás tajemná stezka školou!
Paní asistentka nás pouštěla na stezku po jednom nebo po dvojích. Šli jsme po svítivých náramcích (celou dobu jsme se smáli, protože všude byla pohybová čidla, takže se světla sama rozsvěcovala), až jsme došli ke dveřím tělocvičny. Tady už žádná čidla nebyla, takže stezka, lemovaná svítivými náramky, vynikla a zavedla nás do rohu tělocvičny. Zde bylo třeba podepsat papír jako důkaz splnění úkolu. Trochu jsme se lekli, když na nás promluvila paní učitelka, ale ta nám každému za odměnu dala jeden náramek.
Po zdárném absolvování tajemné stezky jsme se pomalu přichystali na spaní. Ale to by nebyla ta pravá zábava, kdybychom si ještě neužili srandu s těmi svítivými náramky! Paní učitelce se podařila i pěkná fotka. Někteří se uložili ke spánku, jiní si ještě chvíli povídali.
Ráno se nám nechtělo vstávat, ale věděli jsme, že nás čeká snídaně plná dobrot. Na ranním rautu se podíleli rodiče i my. Po snídani jsme si ještě zahráli na „schovku“ po celém druhém stupni. Samozřejmě jsme po sobě zase všechno uklidili. Před odchodem domů jsme dostali pamětní list a sladkou medaili.

Podle ohlasů žáků zpracovala Mgr. Nikola Tomková