ZOO Plzeň, 5. a 6. tř.

23. 10. 2023

V rámci výuky přírodovědy a přírodopisu se 5. a 6. třída vypravily v pondělí 23. října do plzeňské zoologické zahrady. Jako dopravní prostředek jsme zvolili tentokrát autobus, který na nás čekal před osmou hodinou ranní u školy.

Do zoologické zahrady jsme dorazili po deváté hodině. Vyzvedli jsme si permanentku a počkali asi 15 minut, než se k nám připojily lektorky environmentálního centra Luftnerka s výukovými programy. Pátá třída měla téma „Ptáci“ a šestá třída „Savci“. Výukové programy trvaly asi hodinu a půl a při pozorování jednotlivých živočichů jsme se dozvěděli i základní charakteristiky celých skupin.

Po skončení této hlavní části jsme se pomalu přesunuli k restauraci Na Statku a před obědem si ještě trochu zadováděli na dětském hřišti na půdě stodoly. K obědu byl tradiční řízek s hranolky. S plnými žaludky jsme nyní měli možnost prozkoumávat celou zahradu samostatně nebo ve skupinkách. Před odjezdem, který byl naplánovaný na třetí hodinu, jsme si stihli ještě nakoupit suvenýry.

Cesta zpět uběhla rychle i díky tomu, že část z nás ještě musela dodělat a odevzdat pracovní listy. Celý den bylo krásně slunečno, a tak jsme si tento říjnový den pěkně užili.

Napsali František a Zdeněk Peckovi