Exkurze do Národního muzea, 6. tř.

20. 11. 2023

Národní muzeum je největším muzeem České republiky. Jeho rozsáhlé sbírky jsou k vidění hned v několika pražských i mimopražských objektech. Naše šestá třída se do Prahy vypravila v pondělí 20. 11. 2023 společně s paní učitelkou Konířovou a paní asistentkou Rabasovou.

Sraz byl na nádraží již v 6.20 hodin. Ještě před odjezdem do hlavního města jsme obdrželi bagety k obědu, které paní učitelka ráno nakoupila.

Po příjezdu do Prahy nastal přesun metrem a pěšky na Václavské náměstí. Muzeum bylo tou dobou ještě zavřené, a tak zatímco se žactvo věnovalo jídlu, vyprávěla nám paní učitelka o soše sv. Václava a o náměstí. V muzeu jsme jako první navštívili místnost s drahokamy a minerály. V dalších odděleních jsme viděli mamuta s mládětem, kostry pravěkých zvířat, napodobeniny různých živočichů, meteority, pravěké šperky, slavnou Věstonickou venuši a jiné zajímavosti. Také nás zaujala kopule muzea, která měla skleněnou podlahu. Většina z nás se bála na ni stoupnout.

Po ukončení prohlídky jsme měli rozchod na Václavském náměstí a šli do „Mekáče“. Sraz byl domluven „u koně“. Na nádraží se opět cestovalo metrem a pak vlakem domů. Přijeli jsme večer, bolely nás nohy, ale dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí. Exkurze se nám moc líbila a už se těšíme na další.

Napsala Miluše Staňková, 6. třída