Národní muzeum, 7. tř.

05. 12. 2023

Ráno 5. 12. 2023 jsme měli sraz na nádraží v 6:20, vlak odjížděl v 6:35. Zasněženou krajinou nás poté unášel do Rakovníka, kde se přestupovalo na spoj do Prahy.

Vystoupili jsme na stanici Praha-Veleslavín a odtud se přesunuli do metra. Ze zastávky Můstek pokračovala naše cesta k Václavskému náměstí. Pomocí kroků jsme odhadli, že měří 700 – 750 metrů, což se ukázalo jako správný odhad. Co se Václavského náměstí týče, dávala nám paní učitelka spoustu všetečných otázek.

Dalším cílem bylo Národní muzeum, kde nás čekal hodinový program. Měli jsme velké štěstí na paní průvodkyni, protože nás provedla celým komplexem a vždy nás upozornila na to nejzajímavější z jednotlivých expozic. Během programu nám pěkně vyhládlo, a tak jsme si zašli na oběd do bistra v budově Národního muzea, kde jsme měli rezervované stoly. Po super obědě jsme se vrátili do expozice Evoluce, která nás opravdu nadchla.

Během zpáteční cesty jsme se ještě zastavili na Staroměstském náměstí, počkali zde, než začne odbíjet Orloj, a pak se šli podívat na adventní trhy. Rychle se však blížil čas našeho odjezdu domů. Ve vlaku jsme byli trochu unavení, ale plní zážitků!

Napsala Hana Králíčková, 7. třída