Čertí škola

04. 12. 2023

Již tradičně proběhla letos na I. stupni ČERTÍ ŠKOLA. Jelikož jsme 5. 12. byli pozvaní do MŠ na divadelní představení, udělali jsme si ČERTÍ ŠKOLU o den dříve, tedy 4. 12.

Čertíků na I. stupni byla opravdu většina. Předvedli se v nejrůznějších podobách – od milých až po strašidelné. Přišlo i několik andílků. Děti plnily vskutku pekelně těžké úkoly, měly si vymyslet i své nové čertí jméno. Kromě početních úkolů se také musely orientovat v pekelné mapě, vysvětlovaly různá rčení (např. „šijí s ním všichni čerti“ nebo „venku se čerti žení“) a plnily spoustu dalších úkolů, vymalovávaly nebo kreslily čerty atd.

Den si všechny děti náramně užily, některé se trochu bály už od rána, jiné se těšily. Až nadešla očekávaná chvíle, kdy zabouchali na dveře velcí čerti, to všem ztuhla krev v žilách. Deváťáci nás překvapili velkým počtem pekelníků a opravdu krásnými maskami. Mikuláš s andělem byli na děti připraveni – četli jména hříšníků a ti slibovali, že už budou hodní. Od čertů děti dostávaly uhlíky a byly začerněny na důkaz návštěvy z pekla. Nakonec dostaly sladkosti.

Děkujeme deváťákům za vzornou přípravu. Někteří byli opravdu k nepoznání.

Mgr. Jana Doležalová