Vánoční jarmark

20. 12. 2023

Po loňském pozitivním ohlasu tohoto charitativního počinu padlo okamžité rozhodnutí začlenit vánoční jarmark do pravidelných akcí. Už v září byly dohodnuty termíny a přípravy mohly začít. Trvaly celé dva měsíce.

Domlouvaly se výrobky, pomocníci i vystoupení. Paní učitelka Doležalová nacvičovala s malými gymnastkami pohybové vystoupení, paní učitelka Břinková vystoupení se svými prvňáčky a na druhém stupni probíhal nácvik s kroužkem Pohybovek pod vedením paní učitelky Tomkové.

V pondělí 18. prosince proběhly vánoční dílny, jejichž výsledkem bylo mnoho krásných předmětů a cukroví do kavárničky. Zapojili se i dobrovolníci z řad rodičů a žáků, například paní Černohlávková, Vernerová, Tereza Dragounová Patrik a Tomáš Václavíkovi i celé rodiny – Švarcovi, Řezáčovi, Koudelovi, Gasperovi.  

Ve středu 20. 12. se chystal jarmark už od rána. Žáci osmé třídy připravili odpoledne kavárnu, prodejní stánky a tělocvičnu. Pan školník zařídil ozvučení, aby příchozí vše dobře slyšeli. Paní kuchařky si nachystaly kavárnu k prodeji dobrot.

V 16 hodin vše vypuklo krásnými vystoupeními nejen pohybovými, ale i hudebními pod vedením paní Zdeňky Šperkové. Na závěr zazpíval školní sbor pod vedením p. učitelek Doležalové a Valchářové. Poté se návštěvníci přesunuli k prodejním stánkům a do kavárny, kde k navození správné vánoční atmosféry hrál Honza Černohlávek z 9. třídy na akordeon.

Zhruba v 18.00 už nebylo co prodávat, pomocníci z 8. a 9. třídy, kteří prodej obstarávali, pomohli také s úklidem. Teprve poté se odebrali domů.

Vybrané peníze budou předány po Novém roce v tělocvičně před nastoupenou školou mamince Elišky Dulajové.

Děkujeme všem zúčastněným nejen za pomoc, nákup i další příspěvky, ale zejména za to, že ukázali dětem, že pomáhat má smysl a je samozřejmou součástí civilizovaného světa.

Za ZŠ a MŠ Jesenice Mgr. Nikola Tomková, hlavní organizátor

 

Odkaz na video, které nahrál a upravil E. Oláh (děkujeme).