Fotbal

22. 01. 2024

Sezona mládežnických družstev 2023/2024 nám začala již v druhé polovině srpna, kdy jsme se začali scházet v hojném počtu na našem fotbalovém hřišti. Přihlásila se hned tři družstva mladých fotbalistek a fotbalistů.

Nejmladší jsou děti mini přípravky do věku 6 let včetně, mladší přípravku pak tvoří děti ve věku 7 až 8 let. Tyto věkové kategorie se účastnily celkem tří turnajů, v nichž se hraje hlavně pro radost. Na výsledku tolik nezáleží, spíš jde o to, aby si děti vyzkoušely atmosféru zápasů a získaly první zkušenosti s kolektivním sportem.
Nejstarším družstvem je starší přípravka dětí ve věku 9 až 11 let. Tento kolektiv absolvoval na podzim celkem 15 zápasů v soutěži okresního přeboru. Tabulka se pro tuto soutěž nevede, ale zápasy měly velice zajímavý náboj. Starší přípravka pod vedením Karla Prose byla ostatním týmům vyrovnaným soupeřem a po dlouhých letech se může s mládežnickými týmy FC Jesenice opět počítat! Do budoucna bychom rádi přihlásili i družstvo žáků a dorostu.
Během zimní pauzy trénuje každý tým jednou týdně v tělocvičně ZŠ. V druhé polovině března se podle počasí opět přesuneme na zelený pažit ven. Začínáme trénovat děti od věku 3 let, kdy se zaměřujeme na všechny druhy pohybových aktivit formou her. Vítáni jsou nejen chlapci, ale samozřejmě i dívky, které u nás tvoří nemalou část všech kategorií a stávají se postupně lídry v týmu.
Pokud byste chtěli své děti přivést mezi nás nebo byste rádi přiložili ruku k dílu a chtěli se stát členy trenérského týmu, budeme moc rádi. Můžete nás kontaktovat na telefonním čísle 739 091 500.

Petr John