Muzeum Českého krasu, 6. tř.

08. 02. 2024

Ve čtvrtek 8. 2. 2024 jela šestá třída do Muzea Českého krasu v Berouně. Jely s námi p. učitelka Konířová a p. asistentka Rabasová. Ráno jsme měli sraz v 7.10 hod. na nádraží v Jesenici, Blatenští a Krtští už byli ve vlaku. V Rakovníku jsme přestupovali na rychlík do Berouna.

Naše kroky vedly z nádraží rovnou do muzea. Cestou jsme míjeli nádherné zachovalé hradby, které tam byly už ve středověku. V muzeu nám paní učitelka zaplatila vstupenky, někdo se podepsal do knihy návštěv, někdo si prohlížel suvenýry. Pak se nás ujali dva geologové. Sedli jsme si k počítačům a povídali si o geologii. Vysvětlili nám užitečnost tohoto oboru. Poté už jsme se pustili do hry. V Minecraftu jsme měli řešit různé úkoly. Nejdřív se nám hra nedařila, protože byla založená na geologii, potom nám hra šla. Dále následovala prohlídka hornin a nerostů a určování jejich názvů. Kameny se nám moc líbily.

Ještě jsme vyšplhali na Plzeňskou věž, kde nám ukázali mechaniku věžních hodin, a výhled na náměstí.

Rozchod a oběd byl taky příjemný, řízek s bramborem nám moc chutnal. Krátký rozchod před odchodem na nádraží jsme rovněž uvítali.

Ve škole jsme si ještě druhý den povídali o historii Berouna, který je starší než Jesenice i Rakovník. Výlet se nám líbil a už se těšíme na další.

Miluše Staňková