Plzeň, Akva Tera, 5. tř.

28. 02. 2024

Ve středu 28. února jsme se s 5. třídou vypravili na výlet do Plzně. Sešli jsme se ráno v Jesenici na vlakovém nádraží a odjeli do Blatna, kde se přestupovalo na rychlík do Plzně.

Ve vlaku pan učitel rozdal dětem pracovní listy, které se týkaly očekávaného tématu. Z cílového nádraží jsme pak zamířili do středu města, kde se nachází pobočka plzeňské zoologické zahrady Akva Tera. Cestou nám pan učitel ukazoval významná místa, o nichž se zmiňovaly otázky v pracovních listech.

V Akva Teře jsme měli objednaný výukový program „Plazi“. Ujal se nás pan průvodce a začal vyprávět o želvách, ještěrech a hadech. Potom přinesl ukázat krajtu královskou. Někteří odvážlivci si na hada dokonce sáhli. Po místnostech se volně pohybovali zelení gekoni, z čehož ne všichni měli radost a báli se, ale zvládli to.

Po výukovém programu následoval přesun do OC Plaza Plzeň. V tomto rozlehlém obchodním centru jsme měli přibližně hodinový rozchod. Každý si mohl vybrat, kde si koupí oběd. Většina zamířila do Burger King nebo Bageterie Boulevard. Někteří si v obchodním centru koupili i nějakou maličkost.

Když nastal čas odchodu, vydali jsme se zpět k nádraží. Zde již stál připravený náš vlak. Všichni jsme byli rádi, že si můžeme konečně sednout. V Blatně jesenické děti přestoupily s panem učitelem do vlaku na Jesenici, Blatenští se mohli rozejít domů.
Výlet byl velice krásný a všichni se už těšíme na ten příští.

Lucie Taušová, AP