Hory 2024

16. 02. 2024

České Hamry u Vejprt se stávají již tradičním místem, kde žáci ZŠ a MŠ Jesenice absolvují svůj lyžařský kurz. Osvědčenou destinaci si vybrali i tentokrát a ve dnech 11. 2. – 16. 2. 2024 zde zlepšovali svou fyzickou kondici a lyžařské dovednosti.

V neděli 11. února se účastníci kurzu sešli u školy v 10:30 hodin, aby už v 11:00 mohli vyrazit autobusem směrem na Krušné hory. Cesta uběhla docela rychle. Hned po příjezdu jsme vynosili věci z autobusu a pak si v hotelu zašli na oběd (vývar a špagety). Poté nás paní učitelky instruovaly, jak se máme v novém prostředí chovat, a poslaly nás na pokoje se zabydlet a trochu se „rozkoukat“. K večeři jsme měli řízek s kaší a byla to dobrůtka. Příjemně naladěni jsme se pustili do společenských her a ve veselé atmosféře drželi zábavu až do večerky. Na horách se nám bude určitě líbit!  

Napsaly Vicky Valchářová, Niky Vaicová, Zorka Vaňková a Pája Žebrakovská z pokoje č. 12


Do nového dne nás „přivítal“ budíček v 7:30. Snídaně byla v 8:00 a hned po ní výcvikový program. Převlékli jsme se do lyžařského oděvu, nachystali si přeskáče a lyže a skibusem odjeli na Klínovec. Zde jsme pilně lyžovali až do 16:00 hodin. Před večeří si každý rád dopřál odpočinek na pokoji, protože po něm následoval společný program, kde aktivní účast jednotlivců byla žádoucí. Než jsme se nadáli, byl vyhlášen čas na hygienu a pak večerka ve 22:00.

Napsali František Pecka, Vojtěch Čóka, Matěj Dubec a Lukas Hejna z pokoje č. 8


Již v 8:45 jsme měli sraz ve společenské místnosti a v 9:00 nás vyzvedl skibus. Čekal nás všechny náročný výcvik ve družstvech na sjezdovce. Velmi ochotně jsme v jeho průběhu uvítali pauzu na oběd v pizzerii. V lyžování se pokračovalo do pozdního odpoledne. Po večeři a krátkém odpočinku jsme opět zasedli ke společenským hrám, při kterých si vždycky užijeme spoustu legrace a ještě více se navzájem poznáme.

Napsaly Laura Prasková, Maky Vojtová a Áďa Sárová z pokoje č. 13


Lyžařský výcvik naší jesenické výpravy nepolevuje a ve své intenzitě se neliší od dní předchozích. Skibus nás vždy dopraví na místo, kde my potom zlepšujeme svou fyzičku a více si rozumíme s lyžemi. Na hotel jsme se tentokrát vrátili ve 14:00 hodin. Po obědě (kuřecí vývar a sekaná s bramborovou kaší) jsme si dopřáli odpolední klid a poté se s nadšením vrhli do vědomostní soutěže ve společenské místnosti. Tam jsme v zábavě pokračovali i po večeři (zapečené těstoviny). Hráli jsme různé hry, například „Uzdravování zvířátek“. Středa se velmi vydařila.

Napsaly Johanka, Kája, Nelča a Andrejka z pokoje č. 14

Také dnes jsme lyžovali ve svých skupinách. Že se stále zlepšujeme, je zřejmé. Dokonce jsme si dali lyžařský závod na čas. Celé odpoledne jsme si užívali naši poslední „lyžovačku“. Ani se nechce věřit, že se už zítra vracíme domů! Někteří si začali večer částečně balit věci a čekali na rozdání diplomů, hodnocení a oblíbené společenské hry, které nám naši poslední večerku trošku posunuly. Ale byla legrace a to je důležité!

Napsali Pepa a Honza

Vstávali jsme v 7:30 jako obvykle, ale každý si uvědomoval, že náš lyžařský kurz dneškem končí. Po snídani jsme si sbalili zavazadla, uklidili a rozloučili se. Autobus přijel v 10:00 hodin. Cesta zpět do Jesenice probíhala klidně, někteří si stihli i zdřímnout. U školy nás už čekali rodiče, kteří nám pomohli vyložit věci z autobusu. Rozloučili jsme se a zamířili do svých domovů. Kurz byl skvělý a budeme na něj dlouho vzpomínat!

Pokoj č. 17