Pěší výlet 5. tř.

21. 06. 2024

Letošní pátá třída absolvovala v průběhu školního roku mnoho výletů, a tak jsme se rozhodli ukončit ten letošní pouze pěší túrou do Blatna. Vybrali jsme si perfektní den, pátek 21. 6. 2024, kdy bylo krásné slunečné počasí a teplo.

Cestou do Krt se nám podařilo najít a nasbírat plno krásných hříbků a křemenáčů, které si někteří žáci brali do batohů s sebou domů. V lese panoval příjemný chládek a pěkně se nám pochodovalo. Ještě před obcí jsme si dali na lesním odpočívadle svačinu. Poté už někteří z nás pokračovali bez bot – prý to bylo méně bolestivé než rozedřené puchýře.
V Krtech nás opustila Karolína, pro kterou si přijela maminka, a také Táďa, který odjel s maminkou autem do Blatna, kde nám připravili dřevo na oheň. Trasa z Krt do Blatna se táhne mezi poli, ale sluníčko se naštěstí stihlo schovat za mráčky, takže nám cesta i nadále příjemně ubíhala. Ovšem otázek typu „Kdy už tam budeme?“ a „Jak je to ještě daleko?“ pořád přibývalo. Nakonec jsme však přece jen došli k blatenskému rybníku, kde nás čekala zasloužená odměna v podobě koupání. Do vody vlezli téměř všichni. Po očistné kúře jsme si pod hrází rybníka rozdělali oheň a opekli si oběd. Cestou na autobus zpátky jsme ještě stihli vykoupit blatenský obchod a pak už nás čekal jenom návrat do Jesenice. Vraceli jsme se sice trochu unavení, ale rozesmátí!

Ing. Zdeněk Pecka