Spaní ve škole, 3. B

25. 06. 2024

V úterý 25. června dopoledne si děti s chutí zasoutěžily na Indiánské stezce. Poté si odešly domů odpočinout, aby se v šest hodin vrátily s vybavením na spaní ve škole.

Na tuto dobrodružnou akci se děti už dlouho těšily. Nejprve jsme si připravili třídu a nanosili žíněnky z tělocvičny. Potom jsme se přesunuli na školní zahradu k altánku. Tam nás na chvíli poctil návštěvou pejsek paní asistentky, z kterého měly děti velkou radost. Rozdělali jsme si ohníček a opekli buřty, párky i maršmelouny. Následně si děti zahrály pátrací hru, kdy hledaly po zahradě rozmístěné obrázky s čísly. Čísla se poté vyměnila za písmena z abecedy a posloužila k vyluštění tajenky. Také se hrály hry s míčem a obručemi. Nechybělo ani osvěžení v podobě melounu od rodičů, za což jim patří naše poděkování.

Bylo dlouho krásně teplo i světlo. Seděli jsme u dohořívajícího ohně a při kytaře si zazpívali táborové a lidové písničky. Kdo měl zájem, mohl si hru na kytaru sám vyzkoušet. Potom jsme se odebrali do třídy, kde si děti zalezly do dek a spacáků a dívaly se na pohádku. Ještě po jejím skončení byly plny zážitků a nemohly hned usnout. Ráno se však probudily brzy a samy. Po úklidu a hygieně jsme šli do kuchyněk, kde jsme posnídali bábovku, perník, kakao a čaj, a načerpali tak síly na nadcházející atletické závody.

Ing. Jitka Pecková