Den otevřených dveří na školní zahradě

08. 10. 2013

Již od osmi hodin ráno v úterý 8. října 2013 jsme mohli sledovat nezvyklý ruch ve školní zahradě. To někteří žáci z deváté a osmé třídy připravovali vše pro zdárný průběh dne otevřených dveří, který zval na návštěvu děti i dospělé. Pravdou je, že toho úterního rána byla docela nepříjemná zima, mlha a mokrá tráva. Přesto jsme všechno stihli připravit včas. Od druhé vyučovací hodiny začaly na zahradu přicházet jednotlivé třídy z naší školy a později i děti z Praktické rodinné školy a zvláštní školy Jesenice. Na čtyřech stanovištích si mohly vybrat z těchto nabídek:

  • malování listů stromů podle předloh na čtvrtkách,
  • výroba ježků z papíru,
  • zábavné malování na obličej,
  • malování a vystřihování podzimního ovoce.

Dále si děti mohly prohlédnout fotografie mé spolužačky Katky Dolejšové a ochutnat výborný jablečný mošt, který připravoval pan učitel Knapp na svém domácím moštovači. Byly zde také k ochutnání jednohubky a houbové pochoutky.

Odpoledne si cestu na školní zahradu našla i veřejnost. Na obloze se konečně ukázalo sluníčko, čímž přispělo k i tak báječné atmosféře. Mezitím v pracovně přírodopisu probíhala výstava hub, o kterých zasvěceně vyprávěl zkušený mykolog pan Bazika. Kdo na den otevřených dveří přišel, určitě nelitoval. Aspoň já jsem slyšela jen samou chválu.

Napsala Barbora Havlíčková, IX. třída

Výstava hub v učebně přírodopisu
houbařská poradna – Ing. Vladimír Bazika