Zlatý list, krajské kolo Hostivice 2014

Zlatý list, krajské kolo Hostivice 2014
18. 05. 2014
Třetí místo v kraji.

Neděle 18. května  byla velice deštivá. Za tohoto nepříznivého počasí se naše skupina (Venca Hron, Dominik Břicháč, Káťa Vanická, Péťa Sunkovská, Barča Komárková a já) vypravila s paní učitelkou Knappovou vlakem do Hostivice na středočeské krajské kolo přírodovědné soutěže Zlatý list.

Při příjezdu do Hostivice bylo stále ošklivo, ale ještě nepršelo. Dozvěděli jsme se, že hned
v 9:30 startuje jako první trojice Venca, Dominik a Katka. My (Péťa, Barča a já) jsme zatím čekaly v místní sokolovně. Paní učitelka Knappová nám čekání zpříjemnila tím, že nás vzala do prodejny Lidl na dobroty. V obchodě jsme potkaly bývalého hejtmana Středočeského kraje pana Davida Ratha. To už se ale přiblížil okamžik startu.

B07.jpg

Vyrážely jsme v 10:40 do plného deště. Celá trasa byla díky tomu nepříjemně bahnitá. Ve ztížených podmínkách jsme zdolávaly jednotlivá stanoviště a těšily se na horký čaj. Do sokolovny jsme se vrátily promočené na kost. Hned jsme se připojily k první trojici v sušení oblečení a během této činnosti čekaly na vyhlášení výsledků. Záhy jsme se všichni dočkali nepříjemného překvapení - nikdo nám totiž nic neřekl o dobrovolných úkolech. Díky tomu jsme nezískali body potřebné k lepšímu umístění. Domů jsme se tak vraceli s diplomem za třetí místo.

Napsala Šárka Hudčeková, IX. třída

Výsledky na stanovištích (.pdf)

Celkové výsledky (.pdf)