Botanická soutěž - jarní kolo 2014

22. 05. 2014
Téma: Zahrada okno do přírody.

Ve čtvrtek 22. 5. se skupina žáků naší školy vypravila do rakovnické botanické zahrady na jarní kolo tradiční botanické soutěže. Skupina nebyla příliš početná, jelikož se tento den uskutečnil i zájezd Klubu mladého diváka do Prahy.

Do soutěže se nejprve zapojili žáci 6. a 7. třídy. Já (Šárka Hudčeková), Karel Červenka a pětice dívek z páté třídy jsme se dostavili k DDM, kde si páťáci zahráli soutěžní hru Zahrádkoriskuj. Dívkám, konkrétně Adéle Parpelové, Veronice Končekové, Veronice Honzíkové, Lucii Marešové a Julii Rácové, se velice dařilo, i když někdy dostaly minusové body. Velkým překvapením pro ně bylo první místo. Skvěle je to naladilo na samotnou botanickou soutěž, kterou jsme já a Karel také absolvovali, avšak v jiné podobě. Plnili jsme deset lichých (otázky) a deset sudých (poznávačky) úkolů.

Po soutěži jsme šli na hřiště u DDM, protože přednáška pana Laňky měla být až od 10:45. To už se k nám připojila i paní učitelka Knappová s druhou skupinou žáků. Dozvěděla jsem se od ní, že se mi podařilo získat druhé místo. Paní učitelka mi předala igelitku, diplom a kytku. Udělali jsme společné foto a po krátkém rozchodu se nechali odvézt vláčkem domů.

Napsala Šárka Hudčeková, IX. třída

Výsledky (.xls)

Botanická soutěž - jarní kolo 2014