školní výlet 9. tř - 17. 6. 2015

17. 06. 2015

Výlet naší deváté třídy začal srazem u školy ve středu 17. června. Příjemné překvapení nám přichystala bývalá spolužačka Domča Šprincová, která se k nám připojila. Batohy jsme naskládali do auta a v 8 hodin vyšli pod vedením paní učitelky Konířové a paní učitelky Doležalové směrem na Zdeslav. Cesta byla dlouhá, ale docela zábavná. Paní učitelka Konířová nám sice celou dobu tvrdila, že půjdeme asi sedm až osm kilometrů, ale když jsme dorazili na místo, prozradila, že to bylo 12 km.

Během pěšího přesunu jsme stihli návštěvu starého tvrziště a bloudění v obci Nová Ves, vše se ale zvládlo k všeobecné spokojenosti. Cíle (Zdeslav) bylo dosaženo mezi 12. a 13. hodinou. Paní učitelka Konířová nám rozdala klíče od chatek v rekreačním areálu, kde jsme se ubytovali a následně vrhli do víru her. Hráli jsme badminton, líný tenis, fotbal, volejbal i karty. Poté jsme se převlékli do plavek a vydali se k blízkému rybníku Boubrláku. Většina z nás šla hned do vody. Já (Štěpka) a Domča jsme naopak daly přednost opalování. Jenže to nám dlouho nevydrželo! Jiného názoru totiž byli Honza Opat s Tomášem Tatzauerem, kteří nás chtěli odnést do rybníka. Domča šla raději dobrovolně, mě tam však museli odnést násilím ☺.

Po koupání v Boubrláku jsme se vrátili do chatek. V 1800 hodin byla večeře (špagety) a po ní volný program. Pouštěli jsme si písničky, tancovali a opět hráli hry. Večer nám paní učitelka Doležalová a Jolča Ťažiarová zahrály na kytaru a zazpívaly. Pár lidí se k nim přidalo. Protože se nikomu ještě nechtělo končit pohodový den, pokračovalo se v chatkách povídáním, hraním karet a zpíváním (možná i trochu hlasitým ☺). Den tak utekl, než jsme se nadáli.

Ráno v 8 hodin nás vzbudily paní učitelky. Šli jsme se nasnídat a poté se pomalu připravovat k odchodu. Někteří využili zbývající čas k dospání „prodloužené večerky“, ale ve 12 hodin už museli být všichni na obědě (kuře s bramborem) a připravení na příjezd autobusu. Spásný autobus objednala paní učitelka Konířová, protože od rána pršelo a jen málokdo měl s sebou bundu nebo pláštěnku. Řidič zastavil v Jesenici u hotelu Na Cháti, kde jsme se rozloučili a každý se vydal svou cestou. Byl to náš nejlepší, bohužel poslední třídní výlet.

Napsaly Štěpka Kouglová a Lucka Wünschová

Výlet 9. tř. 2015