KMD: divadlo D21 - Vánoční koleda

10. 12. 2015

Poslední akcí Klubu mladého diváka v roce 2015 byl zájezd do pražského Divadla D21 na představení Vánoční koleda. Odjíždělo se ve čtvrtek 10. prosince autobusem od základní školy.

Než představení začalo, zašli jsme se podívat do Veletržního paláce na výstavu mapující umění v bývalém Československu. Bylo se opravdu na co dívat – od olejomaleb a bronzových soch přes fotografie až po oděvní produkci. Navíc jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací.

Po krátké přestávce na jídlo v McDonaldu následoval přesun na Staroměstské náměstí. Dali jsme si hodinový rozchod po vánočních trzích, kde na nás dýchla atmosféra Vánoc, i když beze sněhu.

Náš pobyt v Praze nakonec vyvrcholil zhlédnutím divadelního představení. V divadle D21 nás nejprve přivítala z pódia paní Ivča, která nám pověděla něco o tom, co vlastně hrají. Příběh o zatvrzelém odpůrci svátečního veselí byl zajímavý a předcházel následnému „workshopu“, který pro nás herci připravili. Čas nás už ale tlačil, a tak jsme si jen vyzkoušeli, jak se herci cítí, když hrají.

Celý zájezd KMD byl fajn a my máme zase na co vzpomínat.

Napsala Barbora Svatoňová, IX. třída

KMD: výstava Budování státu