Výlet 9. tř.: Vojtův mlýn

05. 06. 2017

PONDĚLÍ 5. 6. 2017

Sešli jsme se v 750 ve škole, abychom si zde odložili zavazadla před pěší túrou do kempu Vojtův mlýn u Čisté, cíle našeho třídního výletu. Zavazadla nám pak do kempu odvezla dodávkou paní Prágerová, maminka Domči.

V osm hodin jsme vyšli pod dohledem paní učitelky Valešové a paní učitelky Peterové, když jsme předtím vyslechli povinné poučení o bezpečnosti. První zastávkou na naší cestě byl lovecký zámeček Sv. Hubert. Poskytl nám zázemí k odpočinku i občerstvení. Posilněni jsme pokračovali v chůzi směrem na Čistou a do areálu Vojtova mlýna vstoupili kolem 12. hodiny. K ubytování nám posloužily čtyřlůžkové a šestilůžkové chatky. Hned na začátku pobytu paní učitelky vyhlásily celovýletní výzvu, jakousi soutěž, která spočívala ve 24hodinovém nošení kolíčku s nadepsanou zdrobnělinou jména. Kdo na kolíček zapomněl, musel splnit nějaký úkol. Této výzvy se zúčastnily i paní učitelky.

Odpoledne jsme se šli vykoupat do bazénu v kempu a pak se vypravili pro dřevo na táborák. Než se večer oheň zapálil, plnily se úkoly za kolíčky, například se předváděl tanec akvabel nasuchu. Došlo i na opékání špekáčků a vyprávění zážitků.

ÚTERÝ 6. 6. 2017

Druhý den jsme se vypravili do Čisté na nákupy. Samozřejmě se opět plnily úkoly za kolíčky, takže o legraci nebyla nouze. Tak třeba Pepa s Pavlem nám „za trest“ dělali servírky na obědě. Polední pauzu vyplnila většina z nás odpočinkem (až na pár odvážlivců, kteří šli do bazénu). Večer se pak opět zapálil táborák, u kterého jsme si hezky povídali.

STŘEDA 7. 6. 2017

Středa byla dnem, kdy už jsme si jen balili věci a uklízeli chatky. Kdo byl hotov, šel si ještě zahrát přehazovanou. Po obědě jsme se odebrali na autobusovou zastávku a autobusem se dopravili do Jesenice. Výlet se nám moc líbil a kemp Vojtův mlýn vřele doporučujeme.

Napsala Dominika Laubrová

Výlet 9. třídy: Vojtův mlýn 2017