Exkurze do Prahy, 5. ročník

03. 11. 2017
Začalo to v pátek 3. 11. 2017, kdy se naše 5. třída vydala na výlet do Prahy s paní učitelkou Knappovou, paní učitelkou Břinkovou a paní vychovatelkou Vodrážkovou.

Volně sestaveno z příspěvků žáků 5. třídy

Začalo to v pátek 3. 11. 2017, kdy se naše 5. třída vydala na výlet do Prahy s paní učitelkou Knappovou, paní učitelkou Břinkovou a paní vychovatelkou Vodrážkovou. Cestovali jsme vlakem z Jesenice do Rakovníka, kde se přestupovalo do rychlíku Praha – Dejvice.

Naše první cesta vedla na Pražský hrad. Stála zde XXL fronta, ale čekání se vyplatilo. Viděli jsme mnoho zajímavostí, jen pana prezidenta ne. Dalšími navštívenými památkami byly chrám sv. Víta, Zlatá ulička, chrám sv. Mikuláše, Prašná brána a Staroměstské náměstí s orlojem a živými sochami. Kráčeli jsme po Karlově mostě a krmili racky. Já jim omylem hodil řízek místo chleba. Někteří spolužáci dávali peníze muzikantům, co na mostě hráli, já jsem hodila do Vltavy dvě koruny pro štěstí. Na oběd jsme zašli do McDonaldu. Moc mi tam chutnalo a chtěl bych u něho bydlet. Také jsme se svezli metrem, bylo opravdu rychlé.

Domů jsme se vraceli opět vlakem. Když zastavoval u Jesenice, houpal se a my jsme padali na zem a smáli se. Moc se nám to líbilo! Mně se výlet líbil i proto, že mi jednu chvíli dali na hlavu vycvičeného holuba. Prostě jsme si výlet móóóc užili a těšíme se na další v roce 2018.

Exkurze Praha, 5. ročník