Soutěž v aranžování 2017

12. 12. 2017
V úterý 12. 12. si žákyně osmého ročníku mohly ověřit své aranžérské dovednosti v soutěži, kterou ISŠ zorganizovala v sále kulturního domu.

Uběhl týden od chvíle, kdy jsme si (dívky z 8. třídy) vyzkoušely v prostorách ISŠ Jesenice aranžování inspirované blížícími se Vánocemi.

Soutěž začala tím, že si žáci zúčastněných škol vylosovali čísla. Poté nám paní učitelka z ISŠ ukázala, jak vytvořit vánoční girlandu – náš první soutěžní úkol. Podle vylosovaných čísel se pracovalo ve dvojicích u stolů. Druhým úkolem bylo vyrobit ozdobu na stůl. Všechny pomůcky měli soutěžící k dispozici, proto velmi záleželo na zručnosti a originalitě. Mezi úkoly probíhaly krátké přestávky, a tak tomu bylo i před tím třetím, posledním – výrobou ozdobné tašky.

Před vyhlášením výsledků jsme si všichni zašli na oběd a pak se vrátili. I kdyby nešlo o soutěž, byla naše účast přínosná i tím, že jsme si mohly (dívky) vyzkoušet práci s různými materiály i zajímavé techniky aranžování. Navíc si každý mohl své výtvory odnést domů.

Napsaly: Kristýna Janecká a Adéla Švandrlíková

Soutěž v aranžování, ISŠ 2017