Vánoční aranžování 2018

12. 12. 2018
Když se řekne aranžování, představí si každý nějaké úpravy materiálů a jejich zakomponování do určitého estetického celku. Pokud jde o aranžování vánoční, pak se vše točí kolem vánočních motivů.

A právě z tohoto důvodu se skupina dívek z 8. a 9. třídy vypravila s paní učitelkou Valešovou do místního kulturního domu, kde se konal další ročník soutěže Vánoční aranžování.

Soutěž vyhlašuje Integrovaná střední škola Jesenice pro žáky základních škol všech typů. Letos její termín připadl na středu 12. prosince. Vedle dvou jesenických družstev se jí zúčastnili i žáci z Čisté, Podbořan a Žatce.

Prvním společným úkolem bylo sestavit vánoční stromek z vrstev jehličí. Vybrali jsme si materiál a ozdoby a stanovili si fáze postupu. Každý se snažil přispět radou i estetickým cítěním. Jakmile byly stromky dokončeny, označily se číslem každého člena družstva pro následné hodnocení.

Po krátké přestávce a občerstvení pokračovala soutěž vytvářením svícnu. Pracovali jsme s větvičkami, dráty a aranžovací zelenou pěnou. Výrobek se pak opět označil. Nakonec se družstva pustila do zhotovení stojánku na ubrousek, což už nezabralo tolik času. Mohlo se jít na oběd, zatímco porota se ujala úkolu vybrat nejlepší výrobky. A jak to dopadlo?  Na druhém a třetím místě se umístily dívky z naší školy, jmenovitě:

2. místo – Veronika Dunová, Valerie Bartošová a Adéla Švandrlíková (všechny 9. třída)

3. místo – Tereza Kejlová, Barbora Koudelová a Klára Prasková (všechny 8. třída).

Pro každou z nás to byla zajímavá zkušenost a hezký pocit z úspěchu.

Napsala Adéla Švandrlíková

Vánoční aranžování 2018