Šikovné ruce 2019

21. 05. 2019
Letošní ročník soutěže Šikovné ruce vyvrcholil v úterý 21. května vyhlášením konečných výsledků.

Slavnostní událost proběhla tradičně v areálu Dřevoobchodu Lubná za přítomnosti úspěšných žáků zúčastněných škol a některých významných osobností. Probíhalo to tak, že ředitel pořádající firmy držel v ruce mikrofon a postupně jmenoval všechny kategorie. Tím se stalo, že jsem se párkrát postavil na stupeň vítězů, protože můj dřevěný hřebínek (viz Jeseníček č. 20/2018-2019, str. 5) byl vyhodnocen jako nejlepší soutěžní výrobek v několika z těchto kategorií. Hlavní cenou, kterou jsem obdržel, byla aku vrtačka od jedné z přítomných firem.

Myslím si, že soutěž Šikovné ruce je skvělá, protože podporuje tvořivou práci a zejména truhlařinu, která začíná být stále více žádanou profesí.

Napsal Matěj Louženský, VIII. třída

Předávání cen v soutěži Šikovné ruce se zúčastnily i dvě významné osobnosti: olympijská vítězka ve střelbě ze vzduchovky a mistryně Evropy a světa Kateřina Emmons a známý publicista a pedagog Václav Klaus ml. To jen svědčí o vzrůstající prestiži této soutěže, za jejíž organizací stojí pan inženýr Pergler, jednatel společnosti Pinie Lubná.

Šikovné ruce 2019