Výlet, Vojtův mlýn, 8. tř.

11. 06. 2019

Vojtův mlýn je známé rekreační středisko na říčce Javornici nedaleko obce Čistá na Rakovnicku. Sem se naše osmá třída vypravila v úterý 11. června.

Od školy jsme šli pěšky v doprovodu paní učitelky Konířové a paní učitelky Hrůzové. Zavazadla nám do střediska odvezla paní Kinská, Danova maminka. 

Do Vojtova mlýna jsme dorazili kolem 11. hodiny. Ubytovali jsme se v chatkách po pěti a po třech (děvčata) a po šesti (kluci) a hned poté naskákali do přilehlého bazénu. To bylo něco pro nás! Ve vodě jsme dováděli až do večeře (guláš s těstovinami) a po večeři ve vodních radovánkách pokračovali, ale také hráli různé hry, například tenis, na schovávanou nebo si jen tak kopali s míčem. Spát se šlo kolem 23. hodiny.

Druhý den ráno jsme vstávali v osm hodin a po snídani se opět vrhli do bazénu, který byl velkou atrakcí. V parném počasí jsme tak dali přednost koupání před vycházkou po naučné stezce „Po stopách Jaroslava Vrchlického“ a na hřbitov, kde je pochován pan Jan Jakub Frida, otec J. Vrchlického. Vodní osvěžení nám přišlo vhod před úmornou zpáteční cestou pěšky do Jesenice. Ještě že nám batohy odvezli do Jesenice pan a paní Koudelovi! I tak nás v cíli trochu bolely nohy, ale to nikomu nevadilo. Každý totiž věděl, že náš výlet byl SUPER!

Napsaly Klára Prasková a Markéta Laubrová

Výlet, Vojtův mlýn, 8. tř.