Protidrogový vlak, 2021, 6. a 7. tř.

17. 09. 2021

Protidrogový vlak a Muzeum T. G. M. Rakovník byly hlavní cíle naučného zájezdu do okresního města, jehož se v pátek 17. září zúčastnili žáci 6. a 7. třídy naší školy.

Obě třídy cestovaly po železnici se svými třídními učitelkami, šesťáci s p. uč. Vyletovou a sedmáci s p. uč. Hrůzovou. Program byl zorganizován následovně: nejprve půjde 7. třída do muzea a šesťáci si projdou Husovo náměstí v centru města, poté si to obě třídy vymění a nakonec se všichni společně odeberou na nádraží prohlédnout si Protidrogový vlak – Revolution train.
V muzeu to bylo super! Kromě zajímavých exponátů nabídlo i zábavu. Hráli jsme tam různé středověké hry. Mohli jsme si např. zacvrnkat „kuličky“, chodit na chůdách, zabrnkat si na středověký strunný nástroj, hrát kuželky nebo zastřílet z kuše a luku. Každý si to užil.
Protidrogový vlak byl mnohem ponuřejší. Ukazoval, co může s lidmi udělat závislost na alkoholu a drogách. Hned v prvním vagónu jsme dostali pracovní listy, které bylo třeba vyplnit. Tím jsme se více vžili do projektu. V dalších vagónech se pak promítaly filmy, ze kterých naskakovala husí kůže, například když si tam lidé píchali drogy do žil. Ale je dobré se o tom zmiňovat, aby nikdo další nesklouzl na šikmou plochu, ze které není návratu.
Z Rakovníka jsme odjížděli ve 1355 a dlouho přemýšleli o všem, co jsme dnes viděli a zažili.
Napsala Laura Zelenková, 6. třída