Svět záchranářů 2022

14. 03. 2022

Navštívit skutečnou základnu záchranářů je jistě velkým zážitkem pro všechny kluky a holky. To se poštěstilo starším dětem z prvního stupně naší školy v pondělí 14. 3., kdy zavítaly do známého Světa záchranářů v Karlových Varech.

O tomto centru zdraví a bezpečí pro celou rodinu si můžeme na webové adrese https://www.svetzachranaru.cz/ přečíst například toto:
„Areál tvoří několik specifických budov včetně improvizované nemocnice, policejní služebny nebo hasičské stanice, které jsou vybaveny odpovídající technikou pro věrnou simulaci rizikových situací, včetně interaktivních simulátorů a trenažérů. Součástí areálu je také moderní dopravní hřiště s železničním přejezdem a další venkovní lokality pro simulaci rizik ve venkovním prostředí.“
Názornou představu si každý udělá po zhlédnutí informačního videa na uvedené stránce. Fotogalerii z návštěvy našich žáků pak naleznete zde:https://zsjesenice.cz/fotogalerie/1438-svet-zachranaru-2022/

Naučili jsme se nepsat si s cizími lidmi na sociálních sítích, neotvírat neznámým lidem, základy první pomoci i to, jak utíkat z hořícího domu.

Julie Kinštová

V hlavní budově nás rozdělili do čtyř skupin. My jsme si povídali s policisty, kteří nás za odměnu zavřeli do vězení.

Jana Klementovičová

Naše skupina šla do budovy záchranářů. Oživovali jsme tady umělou figurínu a prohlédli si vybavení sanitky. Bylo to velmi poučné.

Karolína Kalibová