Exkurze Praha

31. 03. 2023

V pátek 31. března se 5. a 7. třída vypravily vlakem do Prahy. Dvakrát jsme přestupovali (v Rakovníku a na Kladně), abychom nakonec vystoupili na zastávce v Dejvicích. Odtud se šlo procházkou kolem Pražského hradu, dále přes Hradčanské náměstí a Nerudovou ulicí až na Malostranské náměstí.

Náš první (a pro některé i hlavní) cíl byla restaurace McDonald´s, kde si mnozí nakoupili jídlo na zbytek dne. Po starých zámeckých schodech jsme poté vystoupali nahoru na Pražský hrad. Před vstupem bylo třeba projít policejní kontrolou.

Nejprve jsme se prošli kolem katedrály svatého Víta a zamířili do Zlaté uličky a baziliky svatého Jiří, kde je pochována první české mučednice svatá Ludmila, babička sv. Václava. Paní učitelka Konířová následně zašla do infocentra a za chvíli se vrátila s paní průvodkyní. Od ní se nám dostalo zajímavého výkladu s prohlídkou katedrály a královského paláce.

Protože už byl čas na návrat, vyrazili jsme zpátky na dejvické nádraží a poté se vrátili vlakem zpět do Jesenice. Byl to moc pěkný výlet.

Napsala Laura Zelenková, 7. třída