Svět rizik Karlovy Vary

02. 05. 2023

Svět není „bavlnkové“ prostředí a rizikové situace číhají všude kolem nás. Je dobré o nich vědět, protože se jim pak můžeme lépe vyhnout. A to byl také důvod, proč se v úterý 2. května 2023 žáci třetí, čtvrté, sedmé a osmé třídy vypravili do Karlových Varů, konkrétně do zdejšího Světa záchranářů.

Ve škole jsme se první tři hodiny ještě učili. Pak se šlo na oběd a po krátké přípravě nastoupily třídy se svými vyučujícími do přistaveného autobusu. Bezpečně jsme dojeli až na místo, kde nás příslušník hasičského sboru seznámil s následným programem. Poté jsme se rozdělili na tři skupiny a postupně podnikali 35minutová zastavení v domečcích záchranářů, hasičů a policistů. Program byl pestrý, zaměřený na běžná rizika, mimořádné události i poskytování pomoci.

Když jsme prošli všechny domečky a využili přestávku na svačinu, čekala nás ještě závěrečná simulace. V ní bylo třeba postupovat jako v reálné situaci. Vedli jsme si zdatně, a tak se s námi lektoři rozloučili a my jsme se vydali zpět k autobusu. Prožili jsme opravdu zajímavé odpoledne.

Napsala Laura Zelenková, 7. třída