Mladý zahrádkář

05. 05. 2023

Vědomostní soutěž Mladý zahrádkář má vskutku dlouholetou tradici, v tomto školním roce je to již její 36. ročník! A protože my rádi soutěžíme, zapojili jsme se i tentokrát.

Okresní kolo „Mladého zahrádkáře“ se konalo v Rakovníku v pátek 5. května. Naše skupina se hned po příjezdu dostavila do botanické zahrady, odkud nás nasměrovali do DDM, neboť právě tam soutěž začínala. Následoval rychlý přesun a poté již hezké uvítání od pořadatelů.

Soutěž byla rozdělena na dvě části – vědomostní test a poznávačku rostlin. Mladší kategorie (4. – 6. třída) začínala testem, starší (7. – 8. třída) poznávačkou, která již byla připravena v botanické zahradě. Všichni se snažili, a když každý splnil svůj úkol, zbyl nám ještě čas na krátký rozchod. Poté proběhlo v botanické zahradě vyhlášení výsledků – a pro naši školu dopadlo velmi dobře. V mladší kategorii vyhrála Miluška Staňková z 5. třídy a ve starší kategorii obsadil krásné druhé místo Jirka Klementovič z devítky. Miluška Staňková tak postoupila do celostátního kola, které se bude konat v Praze 17. a 18. června. Držíme jí palce!

Napsal Tobiáš Řezáč, 5. třída