2. A v muzeu Jesenice

04. 05. 2023

Ve čtvrtek 4. května 2023 jsme se vydali do Vlastivědného muzea v Jesenici na výstavu kreseb a maleb nazvanou „Příroda zblízka“. Velice příjemně nás překvapily nádherné obrázky ptáčků. Nikdo z nás netušil, co se dá vykouzlit pouze pastelkami.

Pečlivě jsme pročítali veškeré informace u každého zvířátka, vše se rýmovalo, a tak se to i krásně četlo druháčkům. Po načerpání informací dostal každý pracovní list. Rozdělení do skupin bylo na žácích, nakonec se rozhodli pro skupiny dívek a chlapců. V nich vyhledávali informace a společně se radili, až postupně všichni vyplnili své pracovní listy. Na závěr jsme pročetli správné odpovědi a zodpověděli dotazy žáků.

Výstava se všem moc líbila a doporučujeme ji i ostatním dětem a rodinám. Muzeum postupně navštíví další naši žáci. Po návratu do školy pak děti vybarvovaly pastelkami ptáčky tak, jak to viděly na obrázcích.

Děkujeme zaměstnancům muzea za krásně připravenou výstavu, která vedla děti k zamyšlení, načerpání nových informací a tvůrčí činnosti.

Mgr. Jana Doležalová, AP Tereza Fridrichová a žáci 2. A