Výlet, 6. tř.

12. 06. 2023

Kdo by nevěděl, že ve městě Plasy je zoologická zahrada, která je koncipována jako zábavná cesta kolem světa? A protože my to víme, vypravili jsme se v pondělí 12. června právě sem.

Cestovali jsme ráno vlakem z jesenického nádraží do nedalekého Blatna, kde bylo třeba chvíli počkat na další spoj, ale dalo se to zvládnout. Do Plas jsme dorazili před půl desátou.

Zdejší zoo nabízí (kromě dalších atrakcí) „dobrodružný golf“, takže když jsme sem došli, rozdělili jsme se do tří družstev po pěti žácích, nafasovali 5 míčků a 2 golfové hole a hurá k jamkám! Každá skupina jich musela zdolat celkem osmnáct. Počet úderů potřebných k dosažení jamky se zapisoval. Nejméně úderů potřebovali Janička Klementovičová, Patrik Václavík a Lukáš Rottenborn. Hra nás moc bavila.

Nyní jsme si dali svačinu a zmrzlinu a šli se podívat na lvy, tygry, vlky, rysy a další zvířátka. Chovají jich tady asi 80 druhů. Během prohlídky jsme ještě plnili vědomostní kvíz, díky němuž jsme na závěr vyluštili trojmístný kód. Ten jsme pak zadali na zámek s pokladem a každý si poté odnesl malou odměnu v podobě lízátek.

Nakonec jsme se šli projít k plaskému konventu. Má bohatou historii, o níž jsme přemýšleli při krátkém odpočinku ve stínu. Čekala nás totiž ještě cesta na nádraží, která vedla do kopce. Do Jesenice jsme se vrátili v půl čtvrté. Výlet se povedl a rádi na něj budeme vzpomínat.

Napsala Hana Králíčková